OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Volkswagen Passat Variant Highline

De Volkswagen Passat is de meest verkochte auto in zijn soort, vanwege de kwaliteit, betrouwbaarheid en de hoge restwaarde. Ruimte is een belangrijke reden voor de groteren onder ons om naar een dergelijke auto uit te kijken. Ook de nieuwste Passat stelt wat dat betreft niet teleur. De nieuwe Passat is strak gelijnd, waardoor zijn grootte minder opvalt. Slimme uitvoering van de neus zorgt dat de auto er minder massief uitziet.

De binnenruimte is (door het ontbreken van onnodige obstakels) enorm en de aankleding met veel zwart en wit en voorin ErgoComfort stoelen zorgen ervoor dat het interieur enorm ruim is! Zo is het dashboard vlak en heeft het geen onnodige knopen en hendels op scheenbeenhoogte of kniebereik. Maar hij zit wél vol met handige opbergmogelijkheden. En heel opvallend is het volledig naar wens in te stellen beeldscherm ipv de gebruikelike meters. Daar ben je voorlopig wel mee aan het spelen.

In navolging van de het andere merk uit de PON-stal is ook de achterruimte toegenomen. Veel beenruimte! En helemaal achterin een bagageruimte van 650 liter. Ruim voldoende gebleken tijdens ons testweek. Maar heb je meer nodig, dan leg je de achterbank plat en dan neemt de ruimtye toe tot een respectabele 1.780 liter.

Onze Variant was voorzien van een 1.6 TDi 88 kW (met BlueMotion Technologie) waar 120 pk uitgeperst wordt. De 6-versnellingen brengen dat vermogen heel soepel over op de wielen. En als je dat met beleid doet, valt het brandstofverbruik heel erg mee.

Conclusie

De Passat is door ons beoordeeld als een auto die volledig voldeed aan onze verwachten. Ruim, comfortable en veilig. Voorspelbaar weggedrag en een laag brandstofverbruik. Voor lange bestuurders met een gezin is het goed te weten dat de achterpassagiers geen beenruimte hoeven in te leveren. De Ergo-stoelen voorin bieden ook de zware bestuurder lekker veel steun en breedte.

Plus:

Ruime in- en uitstap

ErgoComfort stoelen voorin

Beenruimte achterin

Keuze display

Enorme bagageruimte

Brandstofverbruik

Min:

Geen

 

Bruikbaarheid voor niet-gemiddelde bestuurders

XT (tot 200 cm)       ++!

XXT (tot 220 cm)     +

XXL (zwaarlijvig)      ++!

Tags:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *