OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Vanavond bij RTL Late Night!

GVR première met Dannij, Martine en Ik.

Net de bevestiging gekregen van RTL Late Night. Op de barkrukken bij Jan Jaap van der Wal samen met de 17-jarige Juliette van der Weerd met een lengte van 1,93m en Inez Scheper. Tot vanavond!

DEN HAAG – De Nederlandse man is de langste ter wereld. Uit een groot onderzoek blijkt dat de Nederlandse man is gegroeid, van gemiddeld 169 centimeter honderd jaar geleden, tot 182,5 centimeter.

Daarmee staat ons land op de eerste plek van de lijst van landen met de langste mannen. Nederlandse vrouwen groeiden met 14 centimeter tot 169 centimeter, waarmee ze alleen de Letten voor zich moeten dulden. In Letland zijn de vrouwen gemiddeld één centimeter langer.

In het onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de Britse universiteit Imperial College London werd data van bijna alle landen in de wereld vergeleken tussen 1914 en 2014. Nooit eerder werd zo’n grootschalig onderzoek naar de lengte van mensen uitgevoerd. Uit de resultaten, gepubliceerd in het tijdschrift eLife, valt vooral op dat Europese landen de lijsten domineren. Alleen Australië komt als niet-Europees land voor in de top 25. De Verenigde Staten doet het helemaal ‘slecht’ met een stijging van slechts zes centimeter over honderd jaar.

Onderaan de lijst van de mannen staat Oost-Timor met een gemiddelde lengte van 160 centimeter. Bij de vrouwen zijn de Guatemalanen de kleinsten met 149 centimeter.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *