OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Vacanceselect beloont klanten voor online bereik

Korting op je komende vakantie

De dagelijkse beslommeringen lijken ver weg. Je bent blij met de keuze van je camping of vakantiepark. Je voelt je goed. En je deelt dat. Via Facebook, Twitter, Instagram. ‘Je zou nu híer moeten zijn!’ Wie positief deze zomer over een vakantie bij Vacanceselect naar een grote achterban communiceert, kan rekenen op een korting op de boeking van een vakantie, die kan oplopen tot 100%.

Op de site van Vacanceselect is sinds vandaag een schema te vinden met vakantiekortingen voor haar klanten, in ruil voor hun online bereik. Hoe groter het bereik, hoe hoger de korting. Als de gast actief is op meerdere online kanalen (bijvoorbeeld Facebook en Instagram) dan wordt dit bereik opgeteld. Vanaf zo’n 5000 volgers op Facebook geldt een korting op de boeking van een vakantie van zo’n 5%. Deze kan snel toenemen tot meer dan 50% (boven de 40.000 volgers). Bij blogs of vlogs beginnen de kortingen bij 10.000 unieke bezoekers per maand (5% reductie), die stapsgewijs oplopen tot zelfs 100%.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 17.27.54

Verschuiving van marketingbudget
“Het is nog niet zo lang geleden dat heel veel campings en vakantieparken aan hun gasten een bedrag vroegen voor wifi, waarna zij pas online konden. Wij doen het precies andersom. Wij belonen hen juist als zij online gaan,” aldus Loek van de Loo, directeur en eigenaar Vacanceselect. ”Wij hebben een deel van ons marketingbudget nu gereserveerd voor klanten, die de populariteit van ons product bij een grote, trouwe en enthousiaste achterban helpen te vergroten. In de praktijk zal een groot bereik nu alleen bij BN’ers en bloggers te vinden zijn. Wij verwachten dan ook dat vooral zij nu aanspraak kunnen maken op onze kortingen. Maar dit is slechts het begin van een ontwikkeling. Dankzij social media kan tegenwoordig elke consument invloed uitoefenen op ons product. Daar willen wij in de nabije toekomst steeds fijnmaziger op inspelen.”

Meer weten? Vacanceselect

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *