OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Skoda Superb Hatchback Style Businessline

“Een andere kijk op zaken doen” stelt Skoda op haar site. En nog een paar superlatieven als “een nieuw tijdperk” “een ruimtewonder” en “een stijlicoon”. En ze kloppen allemaal. Dit topmodel biedt het beste van twee werelden: Een zeer ruime limousine met het prijskaartje van een middenklasser. Wat maakt deze (door OpMaat al eerder onderscheiden) Superb zo bijzonder?

Zeker de prijs, maar evenzo goed het uiterlijk en de rijke uitrusting die je bij een auto in een veel hogere prijsklasse zou verwachten. Ook dit nieuwe model verrast weer.

De nieuwe generatie is even lang als het voorgaande model, maar dankzij een langere wielbasis en kortere overhang zijn de verhoudingen nog harmonieuzer geworden. Ook de grotere wielkasten en de vlakker liggende achterklep zorgen ervoor dat de Superb er gelikter en minder groot uitziet dan voorheen.

Maar dat is hij wel! De binnenruimte is gelijk gebleven en is nog steeds mega groot! En de bagageruimte is 625 liter groot. Ruim voldoende dus, maar klap je de achterbank op dan ……! De ruimte tusssen de voorstoelen en de bagageruimte is ook zeer ruim bemeten. Maar de hoofdruimte is bij de Sedan zeer bepeerkt door de sterk aflopende daklijn. De combi zou in dat opzicht een betere keuze zijn.

Maar welk model je ook kiest, de uitrusting staat op een hoog niveau. En alle luxe en veiligheidsvoorzieningen zijn volop aanwezig. Adaptieve cruise-control, traffic jam assist, dodehoek waarschuwing, automatisch grootlicht (dimmen als de auto tegenliggers herkent), drie zone airco en nog veel meer. Het grote (8 inch) kleuren touchscreen is de spil van alle multimediamogelijkheden van het Columbus navigatiesysteem. Columbus wijst de weg, maakt het mogelijk om vele functies te bedienen en toont bedieningsicoontjes in een balk zodra jouw hand dichtbij het scherm komt.

Het rijden is een groot genoegen, ondermeer door het adaptief onderstel (instelling vering). De hier gereden Superb was voorzien van een 1.4 TSI motor welke 150 pk levert. En dat is ruim voldoende om dit ruimtewonder eenvoudig meet e late nkomen in het overige verkeer. Zelfs een top van 220 km/u.

De auto mag tot 1600 kg trekken en om een ontsieriende trekhaak te voorkomen zat op deze uitvoering een wegklapbare trekhaak. Basisuitvoering kost € 27.790,- maar de hier gereden uitvoering met de nodige pakketten kost € 39.202,-. Maar dan blijft er ook weinig meer te wensen over.

Plus:

Comfortabele voorstoelen

Zeer complete uitrusting

Prijs/kwaliteitsverhouding

Rij-kwaliteiten

Stil

Min:

Weinig hoofdruimte achterin

 

Bruikbaarheid voor niet-gemiddelde bestuurders

XT (tot 200 cm)       ++!

XXT (tot 220 cm)     +/++

XXL (zwaarlijvig)      ++!

Tags:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *