OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Pretty Tall opent weer eigen winkels

Vorig jaar oktober konden we nog lezen dat de sucessvolle Pretty Tall winkels werden overgenomen door een grote internationale speler op het gebied van mode voor lange vrouwen. Maar nu wordt duidelijk dat de samenwerking gaat stoppen. Onderneemster Inez Scheper laat weten dat ze weer verder gaat met haar eigen winkels in Apeldoorn en Hoofddorp onder de naam House of Tall. Ze gelooft nog heilig in de fysieke winkels. Helemaal omdat het modespeciaalzaken betreft voor lange mannen en lange vrouwen, gecombineerd met schoenen in grote maten. En dat is vrij uniek.

Inez Scheper

“Het is jammer dat dit zo gelopen is”, vertelt Inez, “met het partnership zag ik mogellijkheden om de winkels naar een hoger platform te tillen, en in Europa nog meer kledingwinkels voor lange vrouwen te openen. Maar aan dit buitenlandse avontuur komt nu helaas een einde”. Het moederbedrijf ziet met name in de Engelse markt de omzet in hun winkels teruglopen ten koste van de online aankopen. Een trend waar meer modeketens mee te maken hebben. Aangezien het grootste deel van de omzet al uit de online business komt, is besloten alle winkels wereldwijd te sluiten. Alleen de flagship store in Londen blijft bestaan.

“Best hefig als je dat te horen krijgt”, vertelt Inez over haar reactie, “je geeft als het ware eerst je baby’s weg, maar een half jaar later hoor je dat hetgeen wat we in 7 jaar hebben opgebouwd, ineens beëindigd gaat worden. Gelukkig krijgen we de mogelijkheid om onze winkels weer zelfstandig voort te zetten. We zijn er echt van overtuigd dat we met onze fysieke winkels nog in een behoefte voorzien. We krijgen regelmatig van klanten te horen dat ze de persoonlijke aandacht, gezelligheid en service die we bieden nog zeer waarderen. En daar ligt ook onze kracht. En stiekem ben ik ook wel weer een beetje blij dat ik nu weer mijn eigen ding kan doen. Als zelfstandig ondernemer weer in loondienst gaan is toch wel lastig, haha”.

Op termijn zal House of Tall ook weer een webshop openen, maar de focus ligt in eerste instantie op het weer operationeel krijgen van de dames- en herenzaken onder de nieuwe naam House of Tall. “De namen Pretty Tall, Tough&Tall en BigSoleMate blijven nog wel bestaan, maar meer als merknamen. Alles valt nu onder de paraplu House of Tall. Ik ben ook heel blij dat we nu weer volop vooruit kunnen met de herenafdeling, want die is een beetje een ondergeschoven kindje geweest”, aldus Inez. Op zaterdag 1 september zal de feestelijke opening zijn van de nieuwe House of Tall winkels in Apeldoorn en in Hoofddorp.

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *