OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Passagier bij KLM krijgt meer comfort en beenruimte

De vloot van de KLM-groep zal de komende drie jaar niet meer groeien, maar de modernisering gaat door. Dat is gunstig voor de passagier (meer comfort), bespaart brandstof, geeft minder herrie en vergroot de capaciteit (meer stoelen) met vijf procent over drie jaar.

Zo gaan dit jaar de laatste drie Fokkers l00 er uit omdat ze vervangen worden door Embraer toestellen. Al eerder was dat gedaan met de Fokker 50. Wel blijven er nog 25 Fokker 70 in gebruik.
De MD11-vloot van tien toestellen wordt versneld aan de grond gezet en is voor eind 2014 vervangen door acht Airbussen. Voor de MD11, met de bekende derde motor in de staart, zijn vrijwel geen onderdelen meer te verkrijgen en het onderhoud loopt fors op. Op termijn worden deze toestellen vervangen door de Dreamliner van Boeing, maar tussentijds door Airbussen.
Transavia gaat in het zomer-seizoen niet langer drie toestellen huren, maar leent die van de KLM. In de winter neemt de
KLM dan overbodige Transavia-toestellen over wanneer KLM-toestellen in onderhoud zijn. Een maatregel die zo al 85 miljoen euro oplevert. Zonder extra toestellen kan zo toch binnen drie jaar vijf procent meer capaciteit worden geboden.
Ook blijft de KLM investeren in bedden in de business class (alle concurrenten hebben die al) en komen er binnen Europa ook stoelen in de economy class met meer beenruimte.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *