OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

NIEUWE ONTWIKKELING GLAMPING: BORETTI-BARBECUE BIJ TENT

50 jaar kamperen: van gaspitje tot ‘buiten eten belevenis’

Alkmaar, 10 mei 2016

boretti-tendiVijftig jaar geleden ging de Nederlander op stap met een punttentje en werd de maaltijd bereid op een gasbrandertje. Kamperen ontwikkelde zich van comfortabel naar, voor wie het wil, steeds luxer. Zo ontstond Glamping. Vacanceselect, die Glamping in Nederland populair maakte en nu marktleider is in Europa, introduceert de volgende innovatie op luxe kamperengebied: de Boretti–barbecue bij de tent.
Deze barbecue sluit naadloos aan bij de nieuwe Glamping-trend: meer buitensensatie, in combinatie met het comfort dat je thuis ook gewend bent. Loek van de Loo, directeur van Vacanceselect: “Tenten staan in steeds mooiere natuurlijke omgevingen. Om de tent zijn de terrassen groter geworden. Ze zijn van hout, een natuurlijk product, soms staat er zelfs een jacuzzi op. De mogelijkheid om straks op vakantie je maaltijd te bereiden op een Boretti-barbecue past helemaal bij de trend bij de mensen thuis, die toch steeds meer buiten willen koken. In veel Nederlandse tuinen zie je tegenwoordig heuse kookeilanden staan.” Als eerste wordt de zogenaamde Boretti Barilo-barbecue geïntroduceerd bij de luxe safaritenten op Camping Podere Sei Poorte in de prachtige Italiaanse regio Le Marche.

Geschiedenis Glamping

Glamping staat voor ‘glamourous camping’ en is een trend waar Vacanceselect zich al vanaf het prille begin mee bezig houdt. Midden jaren zestig gingen Nederlanders nog op stap met een punttentje en een gasbrandertje. Punttentjes groeiden uit tot mobiele bungalowtenten. Als volgende stap boden campings kant- en klare tenten aan. Vacanceselect liet zich inspireren door de luxe Afrikaanse safari-tent en maakte Glamping voor de Nederlandse kampeerder bereikbaar met de introductie van de zogenaamde Lodgetent (2008): inclusief keuken, badkamer en toilet. De luxe kampeerder heeft tegenwoordig de keuze uit accommodaties met LED-verlichting en iPhone-installaties. Kinderen slapen in een echte bedstee en ouders hebben een ruim tweepersoonsbed tot hun beschikking, terwijl ze uitzicht hebben op de sterrenhemel. Glamping was een van de meest ‘gegoogelde’ woorden in 2015.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *