OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Nieuw boek “De Oerspronkelijke keuken”

Meer dan 120 glutenvrije, koemelkvrije en suikervrije maaltijden

Oerkeuken cover

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het succes van haar boeken waaronder bestseller ‘Oergondisch genieten’, ligt het nieuwe boek van Yvonne van Stigt ‘De Oerspronkelijke keuken’ vanaf 3 september 2014 in de winkel. In dit nieuwe boek gaat Yvonne van Stigt terug naar de voeding zoals onze verre voorouders die gegeten zouden kunnen hebben. Het boek bevat 120 complete maaltijden voor het ontbijt, de lunch en avondmaaltijd gebaseerd op oervoeding ofwel het paleodieet. Dit is een pure natuurlijke voedingswijze zonder suiker, granen, zuivel, nachtschadeplanten, peulvruchten en chemische toevoegingen. De recepten zijn onder meer van de hand van TV kok Lisette Rovers van Knippenberg. ‘De Oerspronkelijke keuken’ is verkrijgbaar bij de boekhandel, op bol.com en www.deoerspronkelijkekeuken.nl.

Oervoeding toepassen op elk niveau
Naast overheerlijke recepten bevat het boek veel achtergrondinformatie en inzichten over gezonde voeding en de werking van het lichaam. Yvonne van Stigt: “Het wordt mensen steeds duidelijker dat het westerse voedingspatroon voor veel mensen niet ideaal is. We eten ongezond, te vaak, te veel en onvolwaardig. Als je wilt overstappen naar een gezondere voedingswijze valt het niet mee om te ontdekken wat er nu voor jou goed is. Er is niet één voedingswijze voor iedereen geschikt. We zijn allemaal anders, en hebben allemaal onze eigen behoeften en overgevoeligheden. In ‘de Oerspronkelijke keuken’ leer ik mensen daarom niet alleen wat gezond en lekker eten is, maar houd ik juist ook rekening met persoonlijke situaties. Daarom heb ik vier niveaus van oervoeding ontwikkeld: een milde oervoeding, de basis oervoeding, koolhydraatbeperkte oervoeding en vegetarische oervoeding.”

Oerkeuken producten

 

 

 

 

 

 

 

Over Yvonne van Stigt
‘De Oerspronkelijke keuken’ is het vijfde boek van evolutionair gezondheidsdeskundige Yvonne van Stigt (1958). Zij is afgestudeerd aan de universiteit van Gerona (Spanje) in de klinische psycho neuro immunologie. Meer dan 20 jaar geleden gaf haar eigen lichaam aan dat er dingen niet goed gingen, zij was chronisch moe. Omdat onderzoeken in het medische circuit geen duidelijkheid gaven, is zij zelf op zoek gegaan. Door haar voedingspatroon te veranderen kon zij al snel weer functioneren. Vervolgens is zij volop gaan studeren. Het resultaat van al die studie is nu terug te vinden in haar boeken. Naast ‘De Oerspronkelijke keuken’ (2014) is Yvonne auteur van ‘De leuke, lekkere oergezonde lunchtrommel’ (2013) en ‘Oerslank’ (2013), ‘Oergezond het jaar rond’ (2012) en ‘Oergondisch genieten’ (2011). www.oerslank.nu |www.deoerspronkelijkekeuken.nl

‘De Oerspronkelijke keuken’ van Yvonne van Stigt bedraagt € 28,50. ISBN 9789081772860.    

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *