OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Nederland krijgt hoogachtend bezoek!

Van vrijdag 20 januari tot en met maandag 23 januari krijgt Nederland hoogachtend bezoek. De in Marokko geboren Brahim Takioullah, de op één na langste man ter wereld (2.46 m), reist dat weekend samen met zijn collega uit Ivoorkust Abdramane Dembele (2.37 m) af naar Apeldoorn en Haarlem. Hun bezoek is ter ere van het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ op zondag 22 januari in De Lichtfabriek in Haarlem. De langste man van de wereld, Sultan Kösen (2.51 m), moet vanwege een beenbreuk verstek laten gaan.

In de voetsporen van Cajanus
Aanleiding voor de komst van Brahim en Abdramane is het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ op zondag 22 januari in De Lichtfabriek in Haarlem. Dit evenement, speciaal georganiseerd voor lange mensen, geeft het startschot voor ‘Cajanus, een gigantische opera’, die in maart in première gaat. De opera vertelt het verhaal over Daniël ‘Mynheer’ Cajanus, de Finse gigant (2.50 m) die zichzelf aan het begin van de 18 de eeuw in heel Europa tentoonstelde en daarmee zijn brood verdiende. Cajanus liet zich de laatste periode van zijn leven verzorgen in het Proveniershuis in Haarlem en werd in 1749 begraven in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem, de plek waar de voorstellingen plaats gaan vinden. Brahim en Abdramane bezoeken zaterdag 21 januari de Cajanus-pilaar in de Grote of St.-Bavokerk.

Superlange broeken
Inez Scheper (1.90 m), medeorganisator en sponsor van ‘In de voetsporen van Cajanus’ en eigenaresse van de kledingwinkels Pretty Tall en Tough&Tall speciaal voor lange mensen, greep de gelegenheid aan om de reuzen een speciaal voor hen geproduceerde jeans aan te bieden. Al eerder was zij in Frankrijk op bezoek bij de tien langste mannen van de wereld en gaf ze de lange mannen een jeans in lengtemaat 40. Echter, voor Brahim en Abdramane was deze lengte niet voldoende. Na veel lobbyen door Inez was de producent van North-jeans bereid om maatwerk jeans in lengte 42 te produceren. Deze jeans worden zaterdagochtend in de winkel in Hoofddorp aangeboden.

 

Extra lange maatwerkbedden
Een overnachting regelen voor deze reuzen bleek nog wel een uitdaging. Hotels hebben doorgaans bedden van maximaal 2.10 m lang en daar passen deze mannen niet in. Daarom worden zij veelal beperkt in het reizen. Maarten Stoffels, directeur van Beddenspecialist.nl en zelf 2.0 meter lang, bood een oplossing. Hij heeft ruime ervaring met het maken van maatwerkbedden en liet speciale bedden produceren met een lengte van 2.50 m. Daar komt nog wel wat bij kijken, want er worden ook speciale hoeslakens, dekbedden en overtrekken geleverd. Het gezellige Fletcher Hotel Apeldoorn werkte graag mee aan dit bijzondere bezoek en bood twee kamers aan waar op vrijdag 20 januari deze bedden geplaatst worden.

“Wij bieden aan al onze klanten persoonlijke, passende producten en zoveel mogelijk maatwerk voor een optimale nachtrust voor ieder persoon”, aldus Maarten Stoffels. “Het verzoek van Inez is bijzonder uniek en wij vinden het prachtig om hieraan mee te mogen werken.”

Sightseeing
Zaterdag 21 januari reist Inez met Brahim en Abdramane in een speciale bus naar Amsterdam voor een rondje toeristische sightseeing. Onder andere een bezoek aan Ripley’s Believe It or Not! staat op de agenda. In dit attractiemuseum staat een beeld van Robert Wadlow, die met zijn 2.72 m de langste man ooit was. Bij dit beeld wordt nog een prank met bezoekers uitgehaald die op film wordt vastgelegd.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.