OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Nationale dag van Lange Mensen – Tall Together 2016 – Recordpoging

 

Secretaressedag, Wereldaidsdag, de Voorleesdagen, Internationale Vrouwendag, Werelddierendag en de Nationale Straatspeeldag, wie kent ze niet? Iets minder bekend zijn de Nationale Pannenkoekdag, Dikke Truiendag, Dag van de leraar of de Internationale dag van het naakt tuinieren. En zo bestaan er tientallen themadagen om een beroep, ziekte, hobby of een groep mensen aandacht te geven.

Volgens Rob Bruintjes, de bekendste langste man van Nederland, ontbreekt er nog een belangrijke dag in deze opsomming: de Nationale dag van Lange Mensen. Met zijn 2,21 meter lengte heeft Rob aan den lijve ondervonden dat lang zijn niet altijd even leuk is.

In zijn leven heeft hij al veel gedaan voor lange mensen. Opkomen voor de belangen van lange mannen en vrouwen, eerst bij de Klub Lange Mensen en later bij de Stichting Lange Mensen Nederland en zijn eigen organisatie Uniform. Dat betekent lobbyen voor extra beenruimte in vliegtuigen, auto’s en caravans testen op beenruimte en stahoogte en ook informatie verschaffen over speciaalzaken. Zijn ervaringen zijn te lezen in zijn eigen boek “Het grote boek voor lange mensen”.

Eind vorig jaar heeft een aantal initiatiefnemers, waaronder ook Langzijn.nl, Pretty Tall en Lange Mensen Nederland, het idee opgevat om 21 juni uit te roepen tot de Nationale dag van Lange Mensen. Op deze dag kan dan even stil gestaan worden bij de problematiek van lange mensen. Waar ‘gewone’ mensen niet bij stilstaan, is dat soms de meest simpele dagelijkse bezigheden voor een lang persoon een crime kunnen zijn. In de bus zitten, over de markt lopen of kleding kopen. En voor jongeren spelen ook nog eens de psychische aspecten mee; meestal zijn lange jongens en meiden erg onzeker door hun lengte en mikpunt van pesterijen.

De initiatiefnemers zijn druk bezig met de puntjes op de “i” te zetten voor het evenement Tall Together 2016, waar een beurs met kleding, schoenen, bedden, fietsen en nog veel meer deel van uit zal maken. De beurs is compleet met modeshow, lezing en veel informatie over groei en alles wat daarmee samenhangt.

Dit lukt evenwel niet op de 21e juni, vandaar dat deze dag op de 26e juni zal worden georganiseerd in Hotel Hilversum – de Witte Bergen aan de A1.

De lancering van het evenement Tall Together 2016 zal plaatsvinden op 21 juni om 12 uur bij Ripley’s op de Dam 21 in Amsterdam. Dit als onderdeel van de presentatie van Ripley’s Believe it or not. Om 12.00 uur zullen daar de lanceringen plaatsvinden. Daar zullen de organisatoren en een groep lange mensen aanwezig zijn voor foto’s en interviews. Tevens zullen wij daar de recordpoging “De meeste lange mensen bijeen” aankondigen. Deze zal op 2 juli plaatsvinden. Het te kloppen Australisch record bedraagt 134. Wij denken dat met minimaal 150 personen te verbeteren.

Ripley’s Entertainment

Al meer dan 95 jaar, is Ripley’s Entertainment een wereldleider in het verstrekken van entertainment gebaseerd op het fundament van nieuwsgierigheid en de zoektocht naar het onbekende. Deze Amerikaanse familie is gebaseerd op het principe dat het vreemde en ongewone bewonderd moeten worden, in plaats van te worden neergezet als een aanfluiting. De visie van Robert Ripley (1890-1949), een New Yorkse cartoonist en de grondlegger van de Ripley’s collectie, baseert zich op het vertellen van bijzondere verhalen over ongelofelijke mensen door ze uit te beelden als verbazingwekkende “underdogs” in plaats van freaks. In een tijdspanne van 35 jaar, heeft Robert Ripley meer dan 200 landen bezocht op zoek naar vreemde feiten, objecten en mensen. Zijn collectie kan nu over de hele wereld bezichtigd worden, inclusief de hoofdstad van Nederland.

Rob Bruintjes en Abdramane Dembele met Nederlandse scholieren Parijs 2016
Rob Bruintjes en Abdramane Dembele met Nederlandse scholieren Parijs 2016

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *