OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Ben je lang? Kom dan naar Haarlem op 22 januari 2017! 

logo_indevoetsporenvancajanus-v2Een bijzondere opera met interessante activiteiten eromheen 

In maart 2017 is het zover: Zangstudio Haarlem gaat de 2,50m lange historische persoon Daniël Cajanus in de schijnwerpers zetten in de opera genaamd ‘Cajanus, een gigantische opera’. De zes opera-voorstellingen vinden plaats in de St. Bavokerk, de plek waar Cajanus in 1749 begraven werd. In de maanden voorafgaand aan de voorstellingen zijn er diverse activiteiten in het Cajanus-thema, zoals onder andere een tentoonstelling in Museum Haarlem over het leven van Cajanus en een Cajanus-voorleesmiddag voor de jeugd in de bibliotheek in Haarlem. Meer over deze activiteiten en de opera kunt u lezen op www.cajanus.nl.

Startschot op 22 januari 

Het startschot voor de Cajanus-activiteiten wordt gegeven op 22 januari 2017 tijdens het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’. Een middag speciaal voor lange mensen, met korte pitches over interessante onderwerpen en natuurlijk met muziek en iets te drinken. Belangrijk onderdeel daarnaast is de aanwezigheid van ondernemers, gericht op lange mensen.

We bieden ruimte aan tien ondernemers om een aansprekende plek in te richten voor de bezoekers van het evenement.

Wat kunt u verder verwachten op het evenement? 

Als aankondiging voor de opera-voorstellingen in maart zal op het evenement een deel van het operakoor (zo’n 80 mensen) een lied uit de opera ten gehore brengen. Verder wordt het Cajanus Reuzenbier tijdens dit evenement verkocht. Dit speciaalbier wordt door brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom in beperkte oplage voor de Cajanus-activiteiten gebrouwen.

Maar er is meer: Want naast de specialistische bedrijven voor lange mensen die aanwezig zijn, zullen ook de diverse belangenorganisaties voor lange mensen acte de présence geven.

Als klap op de vuurpijl valt er een mooi prijzenpakket te winnen voor de langste man aanwezig uit Haarlem, de langste vrouw uit Haarlem en de langste man en vrouw aanwezig uit de provincie Noord-Holland. Zij zijn degene die letterlijk in de voetsporen van Cajanus stappen, bijna 300 jaar na dato en worden op een leuke manier in het zonnetje gezet. De prijzen zullen uitgereikt worden door onze Mystery Guest!

De Nederlanders zijn het langste volk ter wereld, maar de gemiddelde Nederlander valt in het niets bij de langste mannen ter wereld. Eén van deze mannen, van ver boven de twee meter, zal als Mystery Guest op 22 januari aanwezig zijn. Reden genoeg dus voor veel lange mensen om op 22 januari naar Haarlem te komen.

Toegangsprijs bezoekers 

De toegang voor bezoekers van het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ is gratis.

Aanmelden door bezoekers zal vooraf gebeuren via de website van Klub Lange Mensen.

Toegangstijden 

De start van het evenement is om 12.00u en tot 15.00u duurt het officiële deel met muziek en pitches. Het evenement heeft de mogelijkheid tot een uitloop tot 17.00u.

Locatie 

Voor het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ is gekozen voor een prachtige locatie in Haarlem: Het Oliehuis. Het Oliehuis is gelegen aan de Minckelersweg 2 in Haarlem en is een uitzonderlijke karakteristieke en stijlvolle zaal van 350m2. Het Oliehuis is uitermate geschikt voor dit evenement door een hoogte van ruim 7 meter. Bij het Oliehuis zijn 250 gratis parkeerplaatsen.

Organisatie 

De organisatie van het evenement ‘In de voetsporen van Cajanus’ is in handen van Klub Lange Mensen, Stichting Lange Mensen Nederland en Zangstudio Haarlem. Langzijn.nl is als mediapartner betrokken.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.