OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

KLM: geen flexibele beenruimte

Beenruimte voorin de Boeing 777 van KLM
Beenruimte voorin de Boeing 777 van KLM

KLM is niet van plan om de indeling van de vliegtuigen aan te passen aan lange mensen. De Klub van Lange Mensen pleit voor rijen met minder en meer beenruimte. Bij het boeken geef je dan je lengte aan en wordt zo een stoel toegewezen. “Daarmee heeft een maatschappij een grandioze troef wat betreft naamsbekendheid en aantrekkingskracht voor passagiers”, licht Rob Leurs-Kout toe, die zelf 2,11 meter lang is. “Nu moeten we maar zien of we een stoel kunnen boeken met extra beenruimte, maar garanties heb je nooit. Zelf ben ik zo vaak gedwongen business class te vliegen. “In een gewone stoel zit je niet alleen opgevouwen, je loopt ook het risico op trombose.”

Maar KLM voelt niets voor een nieuwe indeling. Bij de maatschappij is al relatief veel beenruimte en worden de Boeings 777 dit jaar uitgerust met nieuwe stoelen zodat er 2,9 centimeter meer beenruimte ontstaat. “Deze club benadert ons regelmatig en net als mensen met obesitas willen ze meer ruimte zonder daarvoor te betalen. Dat kan helaas niet”, laat de woordvoerder weten.

 

Bron: Telegraaf dd 30-01-2015. Door Frans van den Berg

 Opmerking van Uniform

Diverse maatschappijen (ook de KLM) gaan ruimhartig om met mensen die niet tussen de stoelen passen. Voorwaarde is wel dat je dit zo vroeg mogelijk aangeeft. En check ook zo vroeg mogelijk in.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *