OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Kia Sportage

De Sportage was ons vervoermiddel naar Taal Together in Parijs. Dus een lange rit, de grootste schoenen ter wereld aan boord plus de baggage voor drie personen voor en paar dagen. Moeiteloos! Zowel het rijden als de totale ruimte was één groot plezier. Achter de lange bestuurder was nog voldoende ruimte voor een gemiddeld groot mens.

Blijkbaar heeft KIA goed geluisterd naar de gebruikers van de vorige drie generaties, want deze Sportage laat nog weinig te wensen over. De nieuwste Sportage is een Europees product, zowel het ontwerp, de productie als het testen is Europees. En over een ontweerp kun je dagen met iedereen van gedachten wisselen, maar wij vinden hem mooi, zeker is de rode uitvoering die we meekregen. Het is een stoere SUV geworden die vortreffelijk rijdt. En zeker zo belangrijk is het interieur. Binnen een korter tijd bedien je de auto alsof het jouw eigen auto is. Alles zit op een logische plek, de stoelen zijn voortreffelijk in te stellen en zelfs de hoofdsteunen kennen een groot bereik qua hoogte. En dan die heerlijke ruimte!

“Onze” Sportage is zeer ruim voorzien van de nodige luxe en veiligheidsvoorzieningen. Waarschuwen en zo nodig een remingreep, remmen voor gevaar. De Sportage kan volautomatisch in- èn uitparkeren. Stoelkoeling betreft meestal de zitting, hier wordt ook je rug gekoeld! Voor- èn achterin USB-aansluitingen om telefoons op te laden. En een voortreffelijk geluidssyteem van JBL. De actieve rijstrook-assistent is een veilige optie bij lange ritten. Het houdt je scherp en stuurt bij waar nodig.

Zoals al eerder gezegd is de ruimte voor- en achterin goed. En door de hoge instap, prima zit achter het stuur en de stevige carrosserie heb je een veilig gevoel. De Sportage reageert voorspelbaar, helt in de bochten iets over maar rijdt heerlijk ontspannen. We hebben ons beperkt tot de geasfalteerde wegen en een beetje off-raod. Maar het is geen terreinauto.

De nieuwe KIA Sportage is een opvallend ruime auto geworden met een stoer uiterlijk, ergonomisch gelukt innerlijk, waardoor je lang kunt rijden zonder vermoeid te worden. Voorin heb je veel been- en hoofdruimte, waarbij er achterin nog veel beenruimte overblijft. De bagageruimte is zeer ruim bemeten. Brandstofverbruik is, zeker als je de cruise-control goed gebruikt, meer dan redelijk voor een auto met automaat en van dit formaat. Met deze Sportage kun je zowel zakelijk als privé prima mee voor de dag komen.

Plus:

Been en hoofdruimte voorin

Beenruimte achterin

Hoofdsteunen voorin

Bagageruimte

Min:

Geen

 

Bruikbaarheid voor niet-gemiddelde bestuurders

XT (tot 200 cm)       ++!

XXT (tot 220 cm)     +/++

XXL (zwaarlijvig)      ++!

Tags:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.