OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Kerststress de deur uit dankzij Lisa en Vivien

 

 

Zodra december voor de deur staat, krijgt iedereen weer kerstkriebels. Wat gaan we eten? Met wie? En misschien wel het lastigst; wat moet ik aan? Zal ik me in die mooie jurk hijsen? Maar wat moet ik daarbij aan dan? En wat voor schoenen?

Lisa van Langeleggings.nl en Vivien van schoenenmerk Zivaano losten voor mij dit probleem op. Met een legging van imitatieleer en de prachtige pumps Emma kan ik eindelijk mijn mooie jurk weer eens aan. Nu alleen nog even verzinnen wat ik ga koken …

Hoewel het aanbod van lange kleding en schoenen in grote maten steeds ruimer wordt, blijft het uitzoeken van een feestelijke outfit voor de lange vrouw een lastige opgave. Althans, dat is mijn eigen ervaring. Bij reguliere panty’s is het een crime om het kruis op de juiste hoogte te krijgen en bij leggings in gewone maten houd je altijd koude enkels. Om over hippe pumps of laarsjes voor onder een jurkje nog maar te zwijgen.

Sommige mensen klagen alleen over dat probleem; anderen denken in oplossingen. De 31-jarige leggingfan Lisa van Langeleggings.nl moet gedacht hebben; als anderen het niet ontwerpen moet ik het zelf maar doen. Ze zegde haar baan op en begon als ontwerper van leggings voor lange benen. Daarnaast biedt ze een groot aanbod extra lange panty’s. Bij haar kocht ik de lange legging van imitatieleer. Die. Is. Echt. Superfijn! Hij zit werkelijk als gegoten. Ook na een aantal keer dragen en wassen. De stof is matzwart met een heel subtiel glanzend werkje erin; ideaal voor onder mijn jurkje. En bovendien gewoon lekker warm voor in de winter.

En dan nog schoenen. Ook zo’n bekend dilemma voor elke lange vrouw. Op een beurs voor lange mensen ontmoette ik Vivien uit Haarlem. Mama van twee kindjes, zwanger van de derde en eigenaresse van Zivaano: een schoenenmerk met damesschoenen van maat 42 tot en met 45. Ook haar bedrijf is ontstaan vanuit haar eigen ergernis dat het aanbod van hippe damesschoenen nog altijd gering is. Bij haar shopte ik zowellaklaarsje Lara en zwarte pump Emma. Vrouwen willen altijd keuze toch? Ik neig het meest naar de pumps, maar ik ben en blijf een vrouw, dus dat zou zomaar nog kunnen veranderen.

Nu moet ik alleen nog verzinnen wat we gaan eten. Blijft er toch nog iets van kerststress over…

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *