OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Handicap – Handicapable

Donderdag 20 juli vertelden in Amsterdam de ‘handicapable’ chauffeurs Debbie van der Putten (professioneel model), Tim de Vries (paralympisch atleet) en Sebastiaan Nieuwenhuizen (veteraan) wat zij meemaakten in de handicab. En over wat er is gebeurd met de perceptie van hun passagiers.

Ford Nederland vertelde daar waarom ze dit positieve initiatief mede mogelijk gemaakt hebben. Mensenrechten.nl en Dutch Adaptives beantwoorden vragen over de strijd van mensen met een handicap voor een betere mobiliteit. We reden mee met Debbie van der Putten.

Ford Nederland mag trots zijn op dit initiatief.

Gelijke kansen voor iedereen. Niet alleen op de weg, maar ook in de maatschappij.

Dat is in Nederland best ‘een onderwerp’ van formaat. We praten makkelijk over gelijke kansen, maar geven we die ook? De Ford Handicab deed de test en reed vorige week uit.

Stiekem… kijken wie er instapt -of niet- bij een taxichauffeur met één arm of geen benen.

INZET: bij een breed publiek de perceptie wijzigen van ‘handicap’ naar ‘handicapable’.
EYE OPENER:
Een campagne die spraakmakend beeldmateriaal opleverde en waarbij ruim honderd Nederlanders een unieke rit beleefden, en nog belangrijker: waarbij bij ruim 100 Nederlanders duidelijk werd gemaakt dat een lichamelijke handicap geen belemmering hoeft te zijn. De gehandicapte chauffeur of chauffeuse bleek net zo capabel als de persoon op de bijrijderstoel.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *