OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Griekse gastronomie

griekenland-gastronomie-coverTijdens een promotie van Athene als reisbestemming al even (hernieuwd) kennis gemaakt met “de Griekse keuken”. Lekker ongedwongen zoals je in Griekenland vaak meemaakt als je even buiten de toeristencentra gaat eten. De leukste routebeschrijving die ik hoorde was: “Ga naar een dorp en zoek de oudste boom uit. Daar zit vrijwel altijd een gastvrije locatie oude stijl om te kunnen eten en drinken.” En dat is ook mijn ervaring. Niet zozeer de oude boom, maar wel op goed gelukt gaan rijden en maar zien waar je uitkomt als je trek krijgt. Nog nooit teleurgesteld geweest. En elke stop was een feest

“De Griekse keuken” bestaat naar mijn mening niet, want daarvoor is het land te groot en te divers. Maar waar je wel vanuit mag gaan is dat er combinaties worden gebruikt die tongstrelend zijn. Aan de kusten vanzelfsprekend veel vis en in de binnenlanden wat meer vlees is mijn ervaring. Aan de zuidpunt van de Polepennese versgevangen inktvis gegeten. Nooit meer zo lekker gegeten.

De eeuwenoude cultuur, de ruimte en heerlijk stile gebieden worden afgewisseld door dorpen en grote steden. Het eten is even gevarieerd. Boek een reis en laat je verrassen. Mogelijk volgend jaar nieuws over minder- of zelfs onbekende reisdoelen in Griekenland.

vismousaka

vlees

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *