OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

FRANGIPANETAART MET PEREN

Veel mensen hebben een lactose-intolerantie of zijn allergisch voor koemelk. Ook wordt er steeds meer vanuit een lifestyle gekozen voor andere alternatieven dan koemelk. Hain Celestial heeft een Dream®-assortiment met zuivelvrije dranken zonder kunstmatige toevoegingen en rijk aan smaak.

Met peren kan je eindeloos variëren en ze passen perfect in elk seizoen. Gebruik ze eens op deze originele Franse manier gecombineerd met abrikozenjam, amandelen en amandelroom gemaakt van Almond Dream®. Smul dit lekkere gebakje bij de koffie of al heerlijk tussendoortje op kantoor.

Voor één taart heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 125 g plantaardige margarine; – 125 g rietsuiker; – 125 g amandelpoeder; – ¼ tl kaneel; – 2 eieren, opgeklopt; – 2 dl Almond Dream®; – 1 tl vanille-extract; – 1 el plantaardige margarine; – 1 kruimeldeeg of zanddeeg klaar voor gebruik; – 1 el geschaafde amandelen; – 1 el abrikozenjam; – 1 el water

Voorbereiding: 10 min.

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min.

Het recept:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Stoom de peren gedurende 5 minuten. Zet opzij. Amandelroom: meng in een kom de margarine, de suiker, het amandelpoeder, de kaneel, de eieren, het amandeldrankje en het vanille-extract. Zet opzij.
  2. Beboter de bodem en zijkanten van de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg met een mes. Prik met een vork in de bodem. Verdeel de amandelroom over de taartbodem. Verdeel hierover de peren. Maak kleine inkepingen in de peren. Bestrooi met amandelen.
  3. Bak de taart 25 minuten. Meng de abrikozenjam met water. Bestrijk hiermee de peren. Dat kun je het beste doen met een gebakborstel. Laat de taart afkoelen op een taartenrek.

Variatietip: Gebruik hazelnoten in plaats van amandelen of een ander soort jam.

Frangipanetaart-met-peren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over het Dream® assortiment

Net zoals koemelk bevatten de plantaardige dranken calcium. Een glas Almond Dream® bevat 30% van de aanbevolen hoeveelheid (ADH) calcium. De dranken zijn gemaakt van rijst, haver, amandelen of een notenmix. Naast de Almond Dream® zijn er de varianten Soy Dream Smooth®, Rice Dream® Organic en Calcium, Oat Dream®, Coconut Dream® en Nut Dream®. Achtergrondinformatie over Dream® producten vind je op www.ricedream.eu/nl/home

Noot voor de redactie
Wens je meer informatie te ontvangen over het Dream®-gamma? Neem dan contact op met Kroon op het Werk: info@dekroonophetwerk.nl of op 020-4820824.

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *