OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Comfortabele, sterke en slijtvaste overhemden. Mouwlengte7.com heeft het

 

De overhemden van mouwlengte7.com zijn ontwikkeld door en voor lange mannen en heeft de naam Sleeve7 gekregen. Mouwlengte7.com is de webwinkel voor mannen die overhemden nodig hebben met extra mouwlengte, oftewel mouwlengte7. Sleeve7 overhemden zijn niet alleen overhemden met extra lange mouw, maar ook een extra lengte op de body. Daarnaast worden de overhemden van Sleeve7 gemaakt met verschillende wevingen. Zoals: satijn, oxford en twill. Dit zijn wevingen die minder doorschijnen en sterker zijn dan de meeste overhemden. In dit artikel worden ze nader uitgelegd.

 

Luxe en comfortabel: de satijnen weving

Overhemden van een satijnen stof zijn veruit het gemakkelijkst te herkennen. Dit omdat de satijnen stof een glimmend en glad effect heeft. Dit ontstaat door middel van een speciale weeftechniek. Het glimmende effect zorgt voor een luxe uitstraling. Overhemden met een satijnen stof worden daarom gebruikt bij bruidskleding en gala’s.

Zoals boven genoemd hebben de overhemden van Sleeve7 verschillende soorten wevingen. Heb jij alvast een overhemd nodig voor in de zomer, filter dan op overhemden met een poplin weving. Wil jij je nog even kleden voor lente? Kies dan voor een overhemd met een wat dikkere weving.

Ruw en sterk: de oxford weving

Overhemden met een oxford weving kenmerken zich door een ruwe structuur. Overhemden met een oxford weving zijn grover geweven en daardoor duurzaam en stevig. Een oxford stof is een ‘basket weving’, waarbij er meer draad wordt gebruikt. Hierdoor wordt de stof dikker en ruwer. Oxford wordt naarmate je het vaker draagt zachter en minder ruw. Oxford overhemden zijn in de herfst en winter het populairst omdat de overhemden warm zijn en lang mee gaan. Mocht je t-shirts onder je overhemden dragen, dan een is een overhemd met een oxford weving hiervoor uitermate geschikt. Omdat de weving wat dikker en stugger is, schijnt het overhemd minder door.

Slijtvast en sterk: de twill weving

Overhemden met de stof twill worden herkend aan de zichtbare diagonale lijnen. Deze lijnen ontstaan tijdens de weving van de stof. Een twill weving ook wel keperbinding is vaak dikker dan de andere wevingen. Veel andere soorten wevingen zijn ook gemaakt van een twill weving, maar hebben een andere naam gekregen. Afgeleiden van een twill weving of wel overhemden die gemaakt zijn met een keperbinding zijn; fine twill, heavy twill, royal twill, denim en herringbone.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *