OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Camper van 40 kilo?

Schermafbeelding 2015-05-29 om 17.18.36

Mads Johansen uit Denemarken heeft een fietscamper (!) ontworpen die je veel vakantieplezier kan bezorgen op meerdaagse fietskampeertochten. Mits je fit genoeg bent, natuurlijk.

De Wide Path Camper heeft ruimte voor vier volwassenen om in te ‘relaxen en te dineren’, aldus de website, al klinkt dat wel erg optimistisch.

Camper achter de fiets

De zithoek is om te bouwen tot bed dat plaats biedt voor twee volwassenen en een kind. Achter een fiets heeft de camper een opvallend bescheiden vorm. Eenmaal geparkeerd klapt de achterzijde van camper uit waardoor hij in inhoud verdubbelt.

De camper biedt 300 liter bergruimte, weegt onbeladen 40 kilo en biedt standaard een klaptafel en zitjes die zijn om te bouwen tot bed. Er hangen gordijntjes voor de ramen, voor de nodige privacy tijdens je kampeeravonturen.

Keuken

Een kleine buitenkeuken met brander, potten, pannen, een fluitketel servies en bestek zijn beschikbaar voor een meerprijs van 150 euro. Voor 100 euro krijg je er twee lichtgewicht stoelen en een tafeltje bij, het Lux pakket biedt tegen meerprijs een comfortabeler matras en het wordt pas echt interessant met het Solar pakket.

Dit pakket biedt een 12 volt zonne-energiesysteem met een flexibele 10W zonnecel met een 10 Ah lichtgewicht accu. Genoeg voor power aan vier USB-poorten, een 12 volt stroombron, een voltmeter en ledverlichting in de camper. Dit pakket kost een extra € 600 bovenop de vaste prijs van € 2000.

Fietsvouwwagen

Het zou je kunnen verrassen, maar Mads Johansen is niet de eerste met dit idee. De Kamp-Rite Midget Bushtrekka – een soort fietsvouwwagentje – is al eventjes op de markt. Dit kleinood is voor omgerekend zo’n 900 euro van jou. Benodigdheden? Een stevige fiets, reislust en drie longen.

Voor meer informatie kijk op de site van ACSI, klik op camper

 

 

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *