OpMaat Magazine
Abonnee wordenOpMaat voor € 18,25 per jaar

Lijnen, maar dan anders

Zeist 28 januari 2010, Een nieuwe studie waarbij gebruik werd gemaakt van MRI technologie toont aan dat gebruik van alli(R) (60 mg orlistat) in combinatie met een dieet met minder calorieën en een verlaagd vetgehalte tot een belangrijke afname van het gewicht én van visceraal vet kan leiden.
Visceraal vet omgeeft de vitale organen in de buikholte en als het overmatig aanwezig is verhoogt het de kans op levensbedreigende aandoeningen aanzienlijk.

Het drie maanden durende onderzoek, uitgevoerd in het grootste beeldvormingscentrum van Europa, toont de veranderingen in het lichaam wanneer iemand alli inneemt. Het toont aan dat volwassenen met overgewicht (BMI vanaf 28 kg/m2) die alli gebruiken, niet alleen 5% van hun lichaamsgewicht verliezen, maar ook 10% van dit vet rond de organenen, ten opzichte van hun beginwaarde.
De resultaten laten ook zien dat gebruik van alli na 12 weken leidde tot een belangrijke vermindering van de tailleomtrek. De omtrek van de taille is de best bruikbare aanwijzing voor visceraal vet.

Deze laatste bevindingen laten zien dat alli, gecombineerd met een dieet, er voor zorgt dat mensen niet alleen 50% meer gewicht verliezen dan met een dieet alleen, maar ook hun gezondheid verbetert.

Bron: ANP

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *